Головна » 2018 » Квітень » 21 » Семінар "STEM освіта" в ХПІ
09:34
Семінар "STEM освіта" в ХПІ

19 квітня 2018 року колектив ЧР БДТ взяв участь в обласному семінарі керівників еколого-краєзнавчих гуртків, учителів географії, методистів позашкільних закладів освіти ""Я - Еколюдина", як перша ланка STEM освіти", який відбувся на території НТУ "ХПІ". Семінар проводився з ініціативи КЗ "Харківська обласна станція юних туристів".  Захід включав в себе обговорення таких питань:

  1. Місце, де народжується STEM.
  2. "Арсенал ідей Україна" (у Харкові) - освітній простір, що поєднує науку та освіту.
  3. Зелена хімія.
  4. Утилізація біогазу сміттєзвалищ в енергетичних установках з двигунами внутрішнього згоряння.
  5. "Клуб для школярів "Я-Еколюдина", як перша ланка STEM освіти. Досвід функціонування за 4 роки".

Учасники науково-практичного семінару відвідали лабораторію двигунів внутрішнього згорання і високовольтний зал НТУ «ХПІ». У роботі семінару взяли участь 35 педагогічних працівників освіти з 22 районів області та міста Харкова, які відзначили необхідність поєднання науки та екологічної освіти, практичність запропонованих інновацій та висловили впевненість у тому, що одержані знання будуть використовувати у практичній роботі з учнівською молоддю.

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» – наука, технологія, інженерія і математика. Це взаємозв’язок і тісний контакт тих областей знань, які дозволяють дитині зрозуміти непростий і вкрай цікавий навколишній світ у всьому його різноманітті. Завдяки STEM-підходу діти можуть вникати у логіку явищ, що відбуваються, розуміти їх взаємозв’язок, вивчати світ системно і тим самим виробляти в собі допитливість, інженерний стиль мислення, вміння виходити з критичних ситуацій. 

Переглядів: 358 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar