Головна » 2018 » Січень » 27 » Просвіта та правові засади у ЗПО
10:08
Просвіта та правові засади у ЗПО

Згідно з планом заходів, розроблених в рамках Року реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!", в січні 2018 року адміністрацією ЧР БДТ було заплановано проведення інформаційно-просвітницьких бесід з керівниками гуртка. Бесіди мають на меті забезпечення правового виховання колективу закладу, а в подальшому - вихованців гуртків, що сприятиме захисту прав, свобод та законних інтересів громадян.   

За даними Міністерства юстиції України, понад 70% населення потребує знань про свої права.

«У зв'язку з цим команда Мін'юсту прийняла рішення розпочати реалізацію національного просвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!", завдання якого забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати. Важливо, що проект передбачає механізми покарання тих чиновників, які грубо порушуватимуть права українців»,- пояснив Павло Петренко.

 

Він наголосив на необхідності раз і назавжди перервати ганебну практику, коли чиновник користується незнанням громадянами своїх прав і зловживає цим. «Коли ми – українці – знаємо свої права, ми стаємо сильними і здатними захистити себе. Це робить сильною і нашу українську державу», - зазначив міністр.

 

Тривалість проекту: 3 роки (2017–2019 рр.).

 

Офіційний веб-сайт проекту: prаvo.minjust.gov.ua.

 

Запуск сайту проекту – важливий крок, адже кожен може скористатись порталом http://pravo.minjust.gov.ua/ та отримати необхідну інформацію щодо захисту своїх прав у різних життєвих ситуаціях», - зазначив міністр юстиції Павло Петренко.

На сайті можна отримати актуальну інформацію про проект, свіжі новини та контакти, куди звернутись у випадку порушення прав українців.

 

Девіз проекту: ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!

Знаю свої права.

Користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують.

Захищаю себе згідно з законами, а держава захищає мене і мої права.

Переглядів: 304 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar