Головна » 2019 » Квітень » 22 » Результати "Парад квітів біля школи - 2018"
10:04
Результати "Парад квітів біля школи - 2018"

За результатами підведення підсумків щорічної Всеукраїнської трудової акції "Парад квітів біля школи" Національний екологонатуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України надало лист подяки вихованцям ЧР БДТ за проведену роботу щодо озеленення: приведення в порядок та благоустрій території; закладка та створення розаріїв, газонів, квітників та клумб різних типів на території навчального закладу, збільшення видового та кількісного складу квітково-декоративних рослин у зовнішньому озелененні закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Роботи з благоустрою території Чугуївського районного Будинку дитячої творчості була розподілена за певними науково-дослідницькими ділянками: «Сад плодових дерев», «Квіткова галявина», «Лікарські рослини» та «Теплиця». Відповідно до функцій, які виконує кожна ділянка були визначені завдання щодо втілення проекту благоустрою. За допомогою програм Paint та Adobe Photoshop створено мапу прилеглої до ЧР БДТ території з конкретно визначеними ділянками (пропорції збережені) – Додаток 1. Розроблений план створення нової квіткової галявини та реорганізації вже існуючих квіткових клумб, прилеглих до основної будівлі ЧР БДТ – Додаток 2.

На території  визначений ґрунт – чорнозем з лучно-степовою рослинністю на платформній рівнині. 

З урахуванням зелених насаджень, які будуть висаджені навесні, для збереження і підтримання ґрунтової родючості до ґрунту внесені добрива (зола на ділянках Діти прослухали лекцію щодо різновидів ґрунту, їх насиченості вологою, органічними речовинами та мінералами. Тож під час акції старанно перекопували ґрунт для рівномірного розподілення та закладання добрив на всю глибину шару. Добрива вносилися до перекопування.

Гній використовували при перекопі ґрунту. Безпосередньо на коріння не вносили, щоб не спалити. Золу отримували шляхом спалювання сухостою (бур’янів та сухих гілок дерев).

Переглядів: 311 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar