Головна » 2018 » Січень » 21 » Всесвітній день снігу
22:19
Всесвітній день снігу

 21 січня 2018 року в усьому світі відзначають День Снігу (World Snow Day). Це також Міжнародний день зимових видів спорту. В цю пору року не лише професійні спортсмени встановлюють нові рекорди, але й всі бажаючі, а особливо діти виходять на свіже повітря, аби покращити свій фізичний стан та настрій, стати більш витривалими та сповнитися позитивними емоціями. Тож гайда всі на гірки! Школярі з'їжджають з високих пагорбів на санчатах, на ковзанках виписують піруети, ліплят сніговиків та кидаються сніжками. 

Свято було започатковане в 2012 році з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS). Мета свята — підвищити інтерес до зимових видів спорту та залучити молодь до активний спосіб життя. За задумом FIS, в цей день повинні проходити «сніжні фестивалі», під час яких діти та дорослі зможуть взяти участь у змаганнях на ковзанах, лижах або сноубордах. Як замислюють організатори, «цей день дасть всім можливість насолодитися снігом, познайомитися з кимось і зануритися в світле майбутнє зимових видів спорту, які будуть сприйматися не тільки як змагання, але і як розвага». 

Організація цього свята стала другим кроком в реалізації програми FIS «Виведемо дітей на сніг». Дата проведення Дня снігу обрана невипадково: в кінці січня, коли закінчується сезон різдвяних і новорічних канікул, важливо привернути увагу до гірськолижних курортів. 

Якщо в перший рік проведення свята участь у ньому взяли понад 20 країн світу, серед яких США, Канада, Австралія, Швейцарія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Норвегія, Польща, Туреччина, Казахстан, Україна та інші , то до другого року готовність підтримати міжнародний фестиваль висловили вже близько 40 держав. Що цікаво, в їх числі не тільки традиційні «гірськолижні» країни (Швейцарія, Фінляндія чи Норвегія), а й менш відомі в цьому сенсі Угорщина, Японія, Естонія і навіть Пакистан. 

Переглядів: 465 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar