Головна » 2018 » Червень » 18 » Оздоровча кампанія - літо 2018
13:22
Оздоровча кампанія - літо 2018

18 червня 2018 року в рамках програми організації літнього відпочинку та оздоровлення учнівської молоді колектив Чугуївського районного Будинку дитячої творчості радо відкрив свої двері учням Чугуївського НВК № 6. Для дітей була підготована екскурсійна програма та майстер-клас за традиціями української творчості.

Зі словами привітання до учнів звернулася директор ЧР БДТ Ламінська Наталія Олександрівна. Діти дізналися про правила поводження на території закладу, про обережне ставлення до рослин та тварин. Керівник гуртка Степашкіна Валентина Володимирівна провела екскурсію науково-дослідницькими ділянками («Квіткова галявина», «Лікарські рослини», «Теплиця»). Вона розповіла про те, хто такі юннати та екологи, як організовується дослідницька робота на ділянках, як необхідно піклуватися про декоративні та лікарські рослини, як систематизувати фенологічні спостереження. Саме на науково-дослідницьких ділянках – практичних лабораторіях під відкритим небом – діти вчаться дбати про навколишнє середовище, працювати в колективі, цінувати свій труд та працю інших. В цьому просторі діти творче засвоюють навчальний матеріал, набувають навички самостійної теоретичної та експериментальної роботи, знайомляться з сучасними методами наукових досліджень. А згодом знаходять себе в науковій галузі: стають екологами, біологами, аналітиками, хіміками, біоміметиками.

В теплиці екскурсія поступово перейшла до «Живого куточка», де на «літніх квартирах» розташовані морські свинки та висловухі кролики. До інших тварин: папуг, черепах та шиншил завітали в основну будівлю закладу. Діти поділилися власними враженнями та досвідом з піклування про домашніх улюбленців, а потім дізналися про особливості розведення тварин в ЧР БДТ. «Живий куточок» допомагає нашим вихованцям закріплювати знання про значення тварин для людини, розвиває практичні уміння і навички спостереження, виховує відповідальність за тваринний світ.

Майстер-клас з виготовлення мотанки «Пташка щастя» провела методист Смирнова Алла Анатоліївна. Вона розповіла історію виникнення цієї пташки, докладно пояснила кожен етап виготовлення та допомогла на практиці втілити в життя стародавні українські традиції. Заняття покликане розвивати мислення, дрібну моторику, спостережливість та вміння працювати в команді. Діти сумлінно виконували вказівки та наприкінці створили різнокольорових повітряних пташок.

Дякуємо колективу оздоровчого пришкільного табору за плідну співпрацю та запрошуємо їх разом з вихованцями на наступні масові заходи. Діти сказали, що хочуть ще. Тож ласкаво просимо!

Переглядів: 349 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar