Головна » 2019 » Жовтень » 24 » Обласний етап "Птах року 2019 (Грак)"
16:09
Обласний етап "Птах року 2019 (Грак)"

В рамках проведення природоохоронної акції "Птах року 2019" в ЧР БДТ були проведені такі заходи.

1) «Спостереження за граками на навчально-дослідницьких ділянках ЧР БДТ»

Був проведений моніторинг чисельності виду на території, прилеглій до основної будівлі ЧР БДТ. Спостереження велися паралельно зі спостереженнями в рамках програми Globe – кожного понеділка та кожної середи (з 8.00 до 8.20 та з 14.00 до 14.20) протягом вересня-жовтня 2019 року. Спостерігали поблизу навчально-дослідницьких ділянок «Квіткова галявина», «Лікарські рослини» та на території ділянки «Сад плодових дерев».

З метою опанування сучасних графічних редакторів було вирішено в рамках гурткової роботи створити зображення у Photoshop разом із вихованцями 9 класу Введенського НВК (гурток «Юні охоронці природи»). Під час роботи повторили особливості поведінки граків, визначили їхній розмір (а також розмір відповідно зображення). Обговорили причини низької кількості граків на території поблизу нашого закладу. Визначили, що через посуху насіння польових трав рано осипалося, а врожаю на яблука, груші та абрикоси цього року майже не було. Вихованці розповіли, що більше граків спостерігалося поблизу сміттєвих баків та поруч з волоськими горіхами. Ознайомилися зі статтею Василя Ільчука «Граки та горіхи» з сайту «Пернаті друзі». Виріши, що наступного птаха року будемо «ловити», «озброївшись» фотоапаратами з високою чіткістю.

2) Були написані казки, вірші та оповідання про граків («Граки та інопланетяни», «Граки і дощ», «Граки і час», «В подорож з граками», «Як граки ліс рятували», «Граки і ніч як добрі друзі»). Читати казки можна тут.

 

Переглядів: 414 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar