Головна » 2017 » Квітень » 4 » Науково-практичний семінар
20:29
Науково-практичний семінар

30 березня на території КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» пройшов науково-практичний семінар «Формування патріотичної життєвої стратегії дітей та молоді в умовах позашкільного навчального закладу».  Активну участь у цьому заході взяли директор ЧР БДТ Ламінська Н. О. та методист ЧР БДТ Смирнова А. А.

Семінар був розподілений на три основні блоки: 1. Науково-теоретична частина; 2. Практична частина; та 3. Інформаційна частина.

Перший блок розпочався з виступу за темою: «Організаційно-педагогічні аспекти формування ефективних життєвих стратегій у дітей та молоді в умовах ПНЗ». Доповідь була представлена викладачем кафедри виховання особистості КВНЗ «Харківської академії неперервної освіти». Вона зазначила, що педагог е не лише успішним учителем, але й модератором, тьютором та агентом змін.

Із наступним пунктом програми – доповіддю «Сучасні підходи до організації роботи з національно-патріотичного виховання у навчальних закладах» – виступила Чепурна О. О. були обговорені основні положення концепції патріотичного виховання, а також умови проведення фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я».

Після науково-теоретичної частини організатори семінару перейшли до практичного блоку, який відкрила доповідь на тему «Психологічний супровід національно-патріотичного виховання в позашкільному освітньому просторі». Тему розкрила практичний (-куючий) психолог Красноградської РЦПО Нев’якіна Н. В.

Із темою «Виховання патріотизму засобами туризму і краєзнавства» виступила Рєдіна В. А.

Завершила практичний блок семінару доповідь «Військово-патріотичне виховання», яку презентувала Онищенко Ю. В.

Третій – інформаційний блок присвятили обговоренню тематичних масових заходів, умов їх проведення та відповідної нормативно-правової бази. Розглянули умови проведення І обласного етапу Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів в рамках національної системи освіти.

Переглядів: 330 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar