Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Міжнародний день зі зменшення небезпеки стихійних лих
10:18
Міжнародний день зі зменшення небезпеки стихійних лих

13 жовтня 2017 року відзначається Міжнародний день по зменшенню небезпеки стихійних лих (International Day for Disaster Reduction).

Міжнародна стратегія по зменшенню небезпеки стихійних лих переслідує, перш за все, мету доведення до широкої громадськості важливості завдання запобігання і проведення роз'яснювальної роботи серед населення, яке найбільш схильне до небезпеки стати жертвою стихійних екологічних і техногенних лих, відносно доступних засобів по запобіганню переростанню небезпек в катастрофи.

Керівники гуртків ЧР БДТ, піклуючись про своїх вихованців, проводять із ними бесіди щодо профілактичних заходів та способів порятунку під час небезпечних та непередбачуваних ситуацій. Разом з міжнародними організаціями, робота яких направлена на боротьбу з наслідками стихійних лих, закликаємо кожну родину зібрати та мати під рукою тривожну валізу. Раніше такий захід був обов’язковим лише для військових та тих, хто працює в потенційно небезпечних регіонах. Однак з кожним роком кількість стихійних лих та різноманітних надзвичайних ситуацій стрімко зростає. Найкраще заздалегідь підготуватися до надзвичайних ситуацій, які можуть статися в нашій місцевості. Україна завдяки своєму географічному розташуванню та кліматичним умовам досі не стикалася з ураганами або цунамі, однак повсякчас існує загроза виникнення пожежі, раптового вибуху газу або несанкціонованих вибухів на складах боєприпасів. У стратегії виживання радять, як саме діяти до, під час та після лиха. Наперед обговоріть із сім’єю, де ви зустрінетеся, якщо ви розділилися під час надзвичайної ситуації, до кого можна звернутися за підтримкою та як надавати першу медичну допомогу самому.

Переглядів: 470 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar