Головна » 2019 » Травень » 22 » Міжнародний день екологічного різноманіття
10:44
Міжнародний день екологічного різноманіття

22 травня відзначаємо Міжнародний день біологічного різноманіття (International Day for Biological Diversity). 

Конвенція про біологічне різноманіття являє собою міжнародну угоду, покликану сприяти збереженню та раціональному використанню запасів біорізноманіття та його вигод на справедливій і рівноправній основі. Основною метою Конвенції є збереження біологічного різноманіття на генетичному, видовому, екосистемному рівнях.

Біологічне різноманіття Землі складається з 8,7 мільйонів біологічних видів (± 1,3 млн). З них описано 1,6 млн. Кожну годину на землі зникає 3 види живих організмів, тобто майже 30 тисяч на рік. Скорочення видів тварин і рослин викликає деградацію екосистем. У результаті відбувається опустелювання земель, скорочення продуктивності земельних угідь і, врешті, погіршення умов життя. Будь-який живий організм відіграє свою роль в екосистемі і є ланкою ланцюгів живлення, які складаються в харчові мережі. Якщо одна частинка такого ланцюга випадає, під загрозою знаходиться вся екосистема.

Близько 60% екологічних систем деградує або використовується бездумно, що зумовлює втрату біологічного різноманіття і призводить до важких наслідків.

Переглядів: 231 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar