Головна » 2016 » Листопад » 3 » Масові заходи у Введенському НВК
09:29
Масові заходи у Введенському НВК

2 листопада 2016 року на базі Введенського навчально-виховного комплексу пройшли масові заходи, які були втілені за підтримки волонтерського руху на Україні. 

В рамках заходів була проведена акція «Ставай разом»: діти плели маскувальні сітки зелено-коричневого кольору для покриття БТРів, які згодом будуть відіслані до зони бойових дій на сході країни. Такий напрям діяльності набув поширення в навчальних закладах починаючи з 2014 року. Плетіння маскувальних сіток відноситься до розряду нематеріальної допомоги військовим. Таку підтримку надають волонтерські організації, кількість яких на Україні постійно збільшується. На сьогодні волонтери стають рухом, який здійснює могутній вплив на засоби масової інформації і, як результат, на формування суспільної думки в країні. Закон України «Про волонтерську діяльність» визначає її як "добровільну неприбуткову соціально спрямовану діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги (безоплатних робіт та послуг)". Згідно з цим Законом, волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності і ґрунтується на принципах законності, гуманності, рівності, добровільності, безоплатності та неприбутковості.

Поруч всі бажаючі змогли взяти участь у майстер-класі "Фенечка". Жовто-блакитні браслети завзято плели учні 5-11 класів. За бажанням можна було створити і синьо-блакитний і жовтогарячий аксесуар, обираючи стрічки відповідних кольорів. Виготовлення браслетів вимагало зосередженості та тренувало увагу учнів. Сама ж робота зі стрічками допомагає розвинути дрібну моторику рук. 

В той же час був проведений майстер-клас "Метелики" для учнів 1-го класу. Діти навчилися створювати об’ємних метеликів у техніці орігамі. Готові вироби були об’єднані в єдину композицію за допомогою карти України. ЧР БДТ дякує всім учням та колективу навчально-виховного комплексу за плідну співпрацю!

Переглядів: 450 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar