Головна » 2016 » Лютий » 25 » Майстер-класс «Робота з холодною порцеляною»
12:31
Майстер-класс «Робота з холодною порцеляною»

Цікавим досвідом і одночасно незабутнім враженням для співробітників ЧР БДТ став майстер-класс «Робота з холодною порцеляною», який вони відвідали 22 лютого в КЦ «Імідж».

Сьогодні дуже популярним є ліплення з різноманітних мас: від пластиліну та солоного тіста, до натуральної та полімерної глини. У кожного з цих матеріалів є свої плюси і мінуси. Однак існує універсальний матеріал для виготовлення довговічних виробів, який чудово підходить для творчості. Це холодний фарфор.

Учасники майстер-класу познайомилися з різними способами приготування фарфорової маси, її колорування, опанували прийоми і техніки ліплення.

Викладач – Наталія Бутенко – розповіла про різноманітні галузі застосування виробів з холодного фарфору, пояснила деякі особливості приготування маси гарячим і холодним методом, познайомила з основними способами та прийомами роботи з холодним фарфором, дала поради щодо вибору інструментів та приготування маси в домашніх умовах.

«Маса дуже пластична і легко ліпиться, їй можна надати будь-який колір і будь-яку форму», – розповідає Наталя. «Більше того, маса має величезний плюс – екологічність, адже її основою служать крохмаль, клей ПВА, гліцерин... Її можна широко використовувати в дитячій творчості».

Учасники висловлюють свою подяку Наталії за чудово проведений майстер-клас після якого залишилися тільки позитивні емоції. Родзинкою була атмосфера живого спілкування.

Роботи майстрині з холодної порцеляни можна побачити на сайті https://vk.com/yoursflowers

 

 

Переглядів: 560 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar