Головна » 2019 » Жовтень » 16 » Гуманне ставлення до тварин
11:57
Гуманне ставлення до тварин

02 жовтня керівники гуртків ЧР БДТ провели тематичні заняття в рамках ІІ Всеукраїнського уроку доброти, присвяченого гуманному і відповідальному ставленню до тварин. Заходи були присвячені Всесвітньому дню захисту тварин, який відзначається 4 жовтня. Керівники гуртків ЧР БДТ при проведення занять взяли до уваги 6 Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження". Проаналізували разом із вихованцями зростання кількості випадків безвідповідального поводження з домашніми тваринами та жорстоке ставлення до безпритульних тварин. 

За даними міжнародної організації Animal ID, яка почала проводити підрахунок безпритульних тварин, найменша кількість їх у Чернівцях – 438. Найбільше у Миколаєві – 7392, у Києві – 2605. На жаль, у деяких містах України підрахунок ще не проводився, тому назвати точну кількість тварин, які не мають дому, не можна.

У європейських країнах чітко зафіксовано на рівні держави відповідальність господарів перед тваринами. Це і за жорстоке поводження, неналежний догляд, навіть за недостатність вигулу. Найбільші штрафи у Німеччині – до 25 тисяч євро, також там стягується податок на утримання собак. Річна сума його коливається в залежності від міста від 100 до 150 євро в рік на першу собаку і від 200 до 300 євро на наступні, незалежно від розмірів і породи собаки. За неприбирання на вулиці за домашнім улюбленцем теж доведеться платити. Недаремно, у всіх європейських містах, у місцях для вигулу собак, можна побачити спеціальні паперові мішечки для збору екскрементів.

У Італії, окрім штрафів, є також кримінальна відповідальність. Тобто за викинутого собаку чи кота ви можете опинитися за гратами.

Захисники тварин виокремлюють шість етапів вирішення проблеми безпритульних тварин, які у комплексі зможуть дати потрібний результат:

Перший – це зміна чинної законодавчої бази. Потрібно запровадити податки, штрафи і покарання.

Другий – чіпування та обов’язкова реєстрація усіх тварин. "Ми за те, щоб усі тварини були почіповані. Так можна відслідкувати, хто викинув тварину або якщо вона загубилася – це допоможе повернути її господарю. У чотирилапого має бути паспорт, як у людини, а всі дані про нього мають вноситися до міжнародної бази", – вважають у фонді.

Третій – стерилізація, як один із етапів. Вона допоможе призупинити розмноження тварин. "Стерилізація – це хірургічне втручання, яке має відбуватися правильно, щоб тварина не постраждала. Певний період собака має провести у спеціальному боксі у карантині", – наголошують благодійники.

Четвертий – запровадженя ліцензій на розведення тварин, яких в Україні досі немає. У фонді переконані, що розведення породніх тварин має бути з ліцензією. Адже через те, що зводяться не чистопородні тварини, їхні нащадки опиняються на вулиці.

П’ятий – робота з населенням, "Біоетика".

Шостий – комфортні притулки по усій Україні для перетримки, а в деяких випадках і постійного проживання чотирилапих.

Переглядів: 238 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar