Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Семінар-практикум 25.10.2017
16:55
Семінар-практикум 25.10.2017

У Чугуївському районному Будинку дитячої творчості поруч із гуртковою та дослідницько-експериментальною роботою важливе місце займає виставкова діяльність. Тематичні виставки робіт вихованців гуртків Будинку регулярно проводяться на базі відділу освіти Чугуївської РДА, в Районному будинку культури, Районній державній адміністрації, на базі загальноосвітніх та позашкільних  навчальних закладів району. Тож для нашого колективу актуальним став досвід отриманий на семінарі-практикумі, що відбувся 25 жовтня 2017 року в Харківському художньому музеї за ініціативою КЗ "Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості". В рамках заходу були обговорені особливості організації виставкової діяльності в ПНЗ.

З привітальними словами та вступною промовою виступила завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Сидельова Ірина Миколаївна. Вона звернула увагу на різноманітні масові заходи, які щорічно проводяться в музеї, та запросила вихованців гуртків ЧР БДТ долучитися до дитячих конкурсів та акцій. Серед них: «Митці майбутнього» – проект для обдарованої молоді (14-16 виставок на рік в рамках проекту); дитячий фестиваль «Харків – місто добрих надій». Вихованці нашого Будинку також запрошуються кожної третьої неділі місяця відвідати музей на день відкритих дверей.

Основна частина семінару проводилася у виставковому приміщенні, де на нині діючій виставці «Японія – казкова країна» були презентовані дитячі роботи. Експозиція присвячена до року Японії в Україні.

В рамках обговорення розглянули питання екскурсії у формі гри або квесту. По завершенні доповіді ми прослухали екскурсію, яку Ірина Миколаївна провела постійно діючою музейною експозицією ("Українське та російське мистецтво XVI - початку XX ст."), а також ознайомилися з виставкою японської кольорової ксилографії "Відбиток сонця, що сходить".

З наступною доповіддю виступила завідувачка відділом художньої галереї Поманицька О. В. запросила вихованців, учнів та слухачів ЧР БДТ завітати до трьох відділів музею, розташованих у м. Чугуїв, зазначила про цікавий досвід роботи з дитячими колективами міста та району. 

Разом з керівником художньої студії Палацу "Ренесанс" обговорили особливості впливу виставкової діяльності на емоційний стан дитини та її естетичне виховання. Розглянули питання приміщень, де розташовуємо експозиції, використання стендів, співвідношення кольрів на виставці, застосування сучасних методів кріплення та освітлення робіт. 

Завершила семінар Курукіна Т. - режисер, яка також звернула увагу на важливу освітню роль квестів. Це дозволяє вносити ігровий елемент у навчання, перетворити його на подорож або розслідування. Оскільки вихованці нашого Будинку із захопленням згадують про екологічні свята, що проходять у формі квестів, то можемо зазначити, що такий підхід дійно є ефективним.  

Дякуємо організаторам семінару та його учасникам за плідну співпрацю!

Переглядів: 364 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar