Головна » 2017 » Вересень » 15 » Еколого-натуралістичний квест
15:06
Еколого-натуралістичний квест

 15 вересня з нагоди святкування Дня юного натураліста на базі нашого Будинку був проведений вельми цікавий захід. Запрошення отримали всі загальноосвітні заклади Чугуївського району. І ми були раді зустрічати учнів та їхніх керівників чи не з кожної НВК, школи або гімназії. Охочих поїхати було багато, тож навчальні заклади заохочували бажаючих гарно навчатися та досліджувати природу рідного краю.

Сьогодні були створені команди, що складалися з учнів 6-х класів, по три підлітки на кожну команду. За методичними рекомендаціями до свята, ними були привезені живописні осінні букети, створені емблеми. Повітряні кульки та рослинні композиції стали вдалим доповненням до освітленої сонячними променями ділянки навколо Будинку.

З привітаннями до гостей звернулися методист методичного кабінету відділу освіти Чугуївської РДА Крицина Лариса Іванівна та директор Чугуївського районного Будинку дитячої творчості Ламінська Наталія Олександрівна.

Команди ознайомили з правилами проходження конкурсу, який відбувався у формі квесту. На рецепції кожна група отримала свій номер, за яким мала стартувати. На першому – вступному майстер-класі з виготовлення метеликів-орігамі – отримували завдання та карту. Дев'ять станцій, розташовані на свіжому повітрі, треба було відшукувати, користуючись вказівками напряму та підказками-загадками.

Кожна зупинка – 10 хвилин, складні завдання треба було виконувати вдумливо, більш прості (як от зібратися у похід) – скоріше, та до них додавалися цікаві, а інколи й кумедні, додаткові запитання.

Серед додаткових завдань деякі були на кмітливість, а деякі на загальні знання щодо навколишнього світу: культури інших народів, розташування країн або природничих наук.

Так, ланцюжком, всі наші команди пройшли непростий, але збагачений емоціями маршрут. Приємним конкурсом стало дегустування смачного варення.

Підводячи підсумки, можемо сказати, що гості навчилися розв’язувати ребуси, визначати рослини за листям та насінням, пригадали Червону Книгу України та дослідили лікарські рослини.

Дякуємо всім, хто доклав великих зусиль для організації та проведення Юннатії!

Підсумки квесту на разі підбиваються, у найближчий час ця новина стане доступною на нашому офіційному сайті chrbdt.at.ua

Усіх же, хто ще не познайомився з нами, колектив ЧР БДТ щиро запрошує брати участь у наших конкурсах, записуватися до еколого-натуралістичних та художньо-естетичних гуртків. До того ж наступного року Будинок знов планує влаштувати квест до Дня юного натураліста. Починайте готуватися вже зараз!

Переглядів: 447 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar