Головна » 2017 » Травень » 4 » 3 травня - День сонця
16:49
3 травня - День сонця

Кожного року 3 травня в світі відзначається свято Сонця. Сонце є для нашої планети найпотужнішим джерелом космічної енергії. Воно дає нам світло і тепло, які необхідні не тільки людям, але також рослинам і тваринам. Потрібно зазначити, що без сонця у нас не було б повітря і води. Адже тоді повітря перетворився б на рідкий азотний океан, води б замерзли, а суша обмерзла. Наша планета виникла близько сонця і життя на ній зародилася теж багато в чому завдяки йому.

Сонце дає людям відновлювану енергію, яку легко використовувати. Крім того, така енергія не утворює токсичних і радіоактивних відходів.

Історія свята 

Ініціатива впровадження в екологічний каландар свята Сонця належить Європейському відділенню Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (1994 рік). Основна мета - привернення уваги суспільства до можливостей використання поновлюваних джерел енергії.

В цей день по всій Європі організовуються різнопланові заходи, спрямовані на демонстрацію можливостей сонячної енергії.

Важливим є те, що при використанні сонячної енергії ми не приносимо серйозних змін в енергетичний баланс планети. В останні десятиліття використання такої енергії набуває нових маштабів, що пов'язано з подорожчанням інших видів енергії. Сьогодні виробляється велика кількість різних товарів, які можуть працювати на сонячних батареях. Адже цей вид енергії є дешевим і екологічним, дозволяє уникнути видобутку і спалювання отруйної палива.

Традиції свята

3 травня з нагоди свята зазвичай організовуються дні відкритих дверей експериментальних і приватних сонячних і енергоефективних будинків, а також дослідних і проектних інститутів. Їх відвідування дає громадськості можливість познайомитися з здійснюваними проектами і новітніми досягненнями науки.

Проводяться виставки та зустрічі, конкурси, змагання, пробіги сонячних автомобілів і електромобілів.

В рамках круглих столів обговорюються технічні, економічні та соціальні аспекти сонячної енергетики.

За декілька днів до або після Дня Сонця в рамках "сонячного тижня" проходять семінари екологічного та дослідницького спрямування.

Переглядів: 373 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar