Головна » 2017 » Січень » 20 » До Дня Соборності України
23:49
До Дня Соборності України

Українська символіка, зібрана з численних паперових елементів у техніці модульного орігамі, ляльки з паперових стрічок та візерунчасті вишиті рушники

 - все це змогли побачити сьогодні (20 січня) гості, які завітали до Чугуївського районного Будинку Культури, аби насолодитися концертом з нагоди Дня Соборності України. Привертали до себе багато глядацької уваги колоритні ляльки-мотанки та справжній дідух, створений за давніми українськими традиціями руками однієї зі справжніх майстринь, яка працює у ЧР БДТ. До цієї виставки доклали зусиль багато вихованців та керівників куртків нашого Будинку. Гості охоче фотографувалися поруч з витворами традиційного мистецтва, які залишають теплі спогади про цей зимовий день.   

 
Нагода, або Що відзначають
 
День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.
Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.
У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.
Деякий час, з 30 грудня 2011 року, указом на той час Президента України Віктора Януковича День соборності на офіційному рівні було скасовано і натомість встановлено «День Соборності та Свободи України». Однак 13 листопада 2014 року указом Президента України Петра Порошенка свято було відновлено.
Переглядів: 345 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar