Головна » 2017 » Серпень » 23 » День Державного Прапора в Новопокровці
14:07
День Державного Прапора в Новопокровці

 23 серпня 2017 року з нагоди Дня Державного Прапора України на території селища міського типу Новопокровка відбулося урочисте святкування. До участі в цікавих майстер-класах жителів селища та гостей запрошували керівники гуртків художньо-естетичного напряму Чугуївського районного Будинку дитячої творчості. Діти, молодь та старше покоління із захопленням вчилися плести з ниток (майстер-клас "Лялька-мотанка з ниток", провела Степашкіна Валентина Володимирівна) та зі стрічок ("Плетений жовто-блакитний браслет", провела Дикань Інна Григорівна). До уваги гостей були презентовані вишиті картини, рушники, вишиті за стародавніми традиціями, ляльки-мотанки, "Подорожниці" та "Травниці", анповнені запашними лікарськими рослинами. Багатьох зацікавили витвори бісерного мистецтва - браслети та гердани (виконала Путівська Інна Миколаївна). Ці роботи, а також невеликі сувеніри на згадку можна було придбати в якості подарунка близьким. 

Гості свята, сповнені позитивними емоціями та натхненням, жваво цікавилися, як надалі можна продовжити знайомство з нашим Будинком, тож ми запрошуємо всіх бажаючих завітати на наш сайт, де ви зможете слідкувати за перебігом масових заходів, майстер-класів та інших цікавинок, якими багатий ЧР БДТ. 

Дякуємо за щирі емоції та плідну співпрацю!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День Держа́вного Пра́пора Украї́ни — державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів. 

УКАЗ
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про День Державного Прапора України

Із змінами і доповненнями, внесеними
 
Указами Президента України
 від 7 серпня 2009 року N 602/2009
,
 від 10 жовтня 2015 року N 576/2015

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України постановляю:

1. Установити в Україні День Державного Прапора України, який відзначати щорічно 23 серпня.

2. Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям за участю органів місцевого самоврядування забезпечувати:

здійснення комплексу урочистих заходів зі святкування Дня Державного Прапора України, зокрема проведення щороку 23 серпня о 9 годині офіційної церемонії підняття Державного Прапора України в містах Києві та Севастополі, обласних та районних центрах, інших населених пунктах України, за участю діячів науки та культури, представників міжнародних, громадських, релігійних організацій, політичних партій;

організацію в рамках святкування Дня Державного Прапора України роз'яснювально-просвітницьких заходів, присвячених історії Державного Прапора України та інших державних символів України, тематичних конференцій, круглих столів тощо.

(стаття 2 у редакції Указу Президента
 України від 07.08.2009 р. N 602/2009)

3. Запропонувати органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям, об'єднанням громадян установлювати (вивішувати) Державний Прапор України щорічно у День Соборності України (22 січня), День Перемоги (9 травня), День Конституції України (28 червня), День Державного Прапора України (23 серпня), День незалежності України (24 серпня), День захисника України (14 жовтня), День Збройних Сил України (6 грудня) та під час проведення загальнодержавних заходів.

(Указ доповнено статтею 3 згідно з Указом
 Президента України від 07.08.2009 р. N 602/2009
,
стаття 3 із змінами, внесеними згідно з Указом
 Президента України від 10.10.2015 р. N 576/2015)

4. Запропонувати органам місцевого самоврядування встановити Державні Прапори України на центральних площах, проспектах, вулицях, майданах тощо у містах Києві та Севастополі, обласних та районних центрах, інших населених пунктах України, провести роботи з належного облаштування місць установлення Державних Прапорів України.

(Указ доповнено статтею 4 згідно з Указом
 Президента України від 07.08.2009 р. N 602/2009)

5. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечувати широке висвітлення заходів, пов'язаних із відзначенням Дня Державного Прапора України, сприяти проведенню інформаційно-просвітницької кампанії щодо історії державних символів України та їх популяризації.

(Указ доповнено статтею 5 згідно з Указом
 Президента України від 07.08.2009 р. N 602/2009)

 

Президент України 

Л. КУЧМА 

м. Київ
23 серпня 2004 року
N 987/2004
 

  

Переглядів: 386 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar