Головна » 2017 » Вересень » 23 » 22 вересня - День без автомобілів
11:51
22 вересня - День без автомобілів

Ця подія впроваджена з метою збереження чистоти повітря, цілісності озонового шару та цінного палива, якого з кожним роком стає все менше. Цього дня мешканців великих міст закликають пересісти на велосипеди, подорожуючи на роботу та у справах, користуватися метрополітеном, міським транспортом замість власного авто. В усьому світі проводяться різноманітні тематичні заходи: акції, флешмоби, квести. В Харкові зазвичай до цього дня проводять масштабний велопробіг, подекуди відбуваються змагання автівок, оснащених електробатареями, або таких, що їздять на біопаливі. Організатори свята також закликають нас більше подорожувати пішки, особливо теплими та сухими осінніми днями.

Головний принцип дня: «Місто як простір для людей, простір для життя». Проблема є актуальною ще й тому, що кожного дня більше 3 тис. осіб гинуть а аваріях.

Традиція проводити День без авто була започаткована у Великобританії 1997 року, вже через рік подія відбулася у Франції. У ХХІ столітті тисячі міст в багатьох країнах світу приєдналися до святкування.

Переглядів: 379 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar