Головна » 2016 » Квітень » 7 » Акція "У пошуках скарбів"
12:27
Акція "У пошуках скарбів"

31-го березня на базі  ЧР БДТ були проведені заходи під спільною назвою «У пошуках скарбів». Трохи потеплішало, сонячні промені висушили землю і нарешті запахло весною. Ми вирішили скористатися нагодою та запросили учнів Малинівської ЗОШ, Чкаловського  НВК та Кочетоцької  ЗОШ  на весняних канікулах завітати до нашої мальовничої місцевості. Сподівання метеорологів виправдалися і дощу, на щастя, не було.

Усі юні запрошені – учні 3-7 класів – вихованці  ЧР БДТ. Після привітань та короткого чаювання розпочали заплановану програму.

Частина І – «Знайомство з тваринами живого куточку».

Частина ІІ – Квест «На пошуки скарбів». Керівники гуртків за жеребкуванням  поділили вихованців на 2 команди – жовтих та блакитних (за аналогією до прапора). Тоді рушили на свіже повітря і прослухали умову квесту: команди призначають своїх головуючих, які мають дістати карти скарбів з повітряних кульок відповідного кольору. На мапах – поділена територія навколо Будинку. Території для двох команд не перетинаються. На кожній ділянці приховано по 7 загадок про тварин. Ці схованки позначені на мапах ледь помітними відмінностями – іншим кольором листочків, метеликом, пташкою, бджілкою. Коли загадка знайдена та відгадана, командир команди записує відгадку на листочку. Це важливо, бо з перших літер відгадок врешті решт складається ключове слово. У нас вийшло слово «ШОКОЛАД».  На підтвердження відгадки даруємо командам по шоколадці.   

А ось тепер починається найцікавіше. Переходимо до ІІІ етапу – майстер-класу «Метелик з шоколаду». Майстер-клас проводить керівник гуртка Юлія Вікторівна Бичко. Діти розсаджуються по місцях і уважно слухають її вказівки. Авжеж, як тут не слухати, будеш відволікатися, не вийде гарний метелик. Перед кожним учнем – серветки, файли, стаканчики та інше приладдя.

Заздалегідь розтоплений шоколад викладаємо у маленькі целофанові пакетики, які для стабільності вставляємо в одноразові стаканчики. Тепер роздруківки метеликів вкладаємо у файли, так вони не будуть ковзати при роботі з рідким шоколадом. Шоколад встиг трохи охолонути, тож працювати із ним цілковито безпечно. Обережно відрізаємо куточок пакетика – робимо малесеньку дірочку для витоку шоколаду. Відразу малюємо, починаючи з зовнішнього контуру метелика, згодом переходимо до тонких перетинок на крильцях і закінчуємо черевцем. Щойно домалювали – повертаємо пакети до стаканчиків, а середини файлу обережно виймаємо роздруківку. Шоколадне зображення на файлі тепер дуже гнучке, вкладаємо його у розкриту книгу так, аби крильця були трохи підняті, а центр метелика лежав посередині.

Для повного застигання залишаємо роботи у кабінеті, а всіх запрошуємо на духмяну, щойно з вогнища зняту кашу. Поки їмо на свіжому повітрі, уявляємо, наче ми опинилися у диких хащах, чи то в Африці, чи то в Південній Америці – атмосфера надихає. Зеленішає трава під теплим сонцем, навколо ділянки ані душі, лишень птахи радіють весні. Після каші – шаради. А там вже й можна перевіряти метеликів. Малюнки застигли, обережно їх знімаємо. Тепер її можна взяти додому або ж просто тут з’їсти. Смачного!   

Переглядів: 506 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar