Головна » 2017 » Жовтень » 10 » 6 жовтня – Всесвітній день охорони місць існування
14:58
6 жовтня – Всесвітній день охорони місць існування

День охорони місць існування відзначають у всьому світі. Це свято було затверджене в 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори і фауни, і природних місць існування в Європі.

В гуртках нашого Будинку, особливо еколого-натуралістичного напрямку, з вихованцями проводяться роз'яснювальні бесіди, відкриті обговорення та дискусії щодо піклування про різноманітні види тварин, які мешкають на території Чугуївського району, навчають дбайливо ставитися до гніздувань птахів, дотримуватися правил вилову риби, не забруднювати ліси та водойми. 

Людина своєю діяльністю вже давно впливає на природу, змінюючи її. З кожним роком в світі все більше територій переходять в розряд сільгоспугідь, пасовищ, піддаються змінам у зв'язку із зростанням міст, видобутком корисних копалин, будівництвом заводів і інших об'єктів народного господарства.

Людина навчилася дуже багато чого: вирвалася в космос, долетіла до Місяця, але вона не зможе знову створити тура або стеллерову корову. Все, що зникає в тваринному світі, – зникає назавжди.

Всесвітній день охорони місць існування — міжнародний день покликаний привернути увагу людства до проблеми збереження середовища існування фауни планети Земля. Цей день відзначається щороку, 6 жовтня. «Всесвітній день охорони місць існування» був заснований захисниками навколишнього середовища в 1979 році. У якості базового документа була використана «Бернська конвенція про охорону дикої фауни і флори і природних середовищ існування», яка була прийнята Радою Європи. Зараз конвенція підписана 40 державами, які входять до Ради Європи, а також Європейським союзом, Білоруссю, Монако, Буркіна-Фасо, Марокко, Тунісом і Сенегалом. Алжир, Боснія і Герцеговина, Кабо-Верде, Ватикан, і Росія є країнами, які не підписали конвенцію, і мають статус спостерігача на засіданнях її виконавчого комітету.

Переоцінити цю проблему складно. Людина за історію своєї цивілізації знищила близько 2-х мільярдів гектарів землі, які нині стали пустелею.

Статистика: щогодини з лиця Землі зникають безповоротно 3 види тварин. Щодня з лиця Землі зникають безповоротно більше 70 видів фауни та флори. За 25 останніх років, біологічне різноманіття Землі скоротилося більш ніж на третину.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 330 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar