Головна » 2017 » Жовтень » 5 » 4 жовтня - нарада директорів ПНЗ
16:16
4 жовтня - нарада директорів ПНЗ

 4 жовтня 2017 року на базі Харківської академії неперервної освіти відбулася нарада директорів позашкільних навчальних закладів. В цьому заході активну участь взяла директор Чугуївського районного Будинку дитячої творчості Ламінська Наталія Олександрівна. Темою наради обрали "Позашкільні навчальні заклади як центр соціальної адаптації".

В умовах стрімких змін, що відбуваються в суспільстві, починаючи з озброєних конфліктів і закінчуючи несприятливими умовами в деяких категоріях сімей, ПНЗ мають стати для дитини тим прихистком, де вона зможе не лише розвинути практичні навички та розвинути свої таланти, але й навчитися взаємодіяти з іншими дітьми, бути стійкою у ситуаціях пресингу в школі, не боятися звернутися за допомогою до дорослих та педагогів, коли виникають проблеми занадто складні для дитячої психіки або для вирішення яких дитині не вистачає життєвого досвіду.

Особливої ж уваги від педагогів потребують учні з особливими потребами. За дослідженнями Всесвітньої організації з охорони здоров'я, з кожним роком таких дітей стає все більше. До них відносять не лише учнів з психічними порушеннями, але й дислектиків, дисграфіків, дітей з апраксією - тих, що можуть не відрізнятися від інших у повсякденному спілкуванні, але мають проблеми з навчанням. 

Колектив ПНЗ, використовуючи індивідуальний підхід до кожної дитини, має змогу приділити їй увагу, помітити проблему та допомогти у її вирішенні. Директори цих закладів проводять наради з керівниками гуртків, обговорюючи проблеми сучасного виховання; постійно впроваджують нові методи роботи з дітьми, аби ті були соціально адаптованими та пристосованими до життя. 

Переглядів: 336 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar