Головна » 2017 » Жовтень » 31 » 31 жовтня - день Чорного моря
14:42
31 жовтня - день Чорного моря

 31 жовтня — це свято, яке відзначають не лише в Україні, але й в усьому світі. Його заснували представники Болгарії, України, Туреччини, Румунії та Грузії, щоб захистити води Чорного моря від забруднення. Ці країни в 1996 році розробили стратегічний план щодо реабілітації Чорного моря, суть якого полягала у проведенні різноманітних досліджень морського середовища та визначення основних заходів для його покращення.

На заняттях еколого-натуралістичного спрямування керівники гуртків ЧР БДТ планують проведення тематичних дискусій, вигадування з вихованцями казкових історій про морських мешканців, малювання підводного світу. Заходи, приурочені до свята, носять просвітницький характер, нагадують про важливої ролі цього водоймища в сучасному світі. Наші учні, слухачі та вихованці добре розуміють важливість збереження екосистеми Чорного моря, захисту його від забруднень та привернення уваги громадськості до проблем цієї водойми. Адже системи природо існування Чорного моря поступово змінюються.

Так в травні 2017 року вчені NASA отримали нові космічні знімки, зроблені зі супутника. На фото можна побачити, що зараз Чорне море має бірюзовий відтінок. Про це повідомляє канал 112 Україна з посиланням на Daily Mail. Бірюзові розводи на тлі моря домінують серед, як правило, темно-синьої води. Вчені відзначають, що на фото видно, як Чорне море, найтемніше море в світі, змінило свій колір. На їхню думку, це пов’язано з сильною морською течією, яка принесла в Чорне море величезну кількість фітопланктону, а саме одноклітинних планктонних водоростей кокколітофоридів, які й змінили колір моря.

За останні кілька десятиліть стан Чорного моря сильно погіршився в плані екології. Цьому сприяють різноманітні чинники. Сильно впливають на розвиток морського життя постійні промислові викиди, які здійснюються багатьма з країн, які знаходяться до акваторії моря.

Чорне море — це природна екосистема, місце проживання 2500 видів тварин, 270 видів багатоклітинних водоростей, понад 600 видів фітопланктону. Площа поверхні Чорного моря на порядок більше території багатьох європейських країн, таких як, наприклад, Італія чи Німеччина. Вчені довго вивчали історію походження і екосистему водойми, що призвело до цілої системі знань.

Переглядів: 350 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar