Головна » 2016 » Вересень » 26 » 24 вересня - Великий Слобожанський ярмарок 2016
11:19
24 вересня - Великий Слобожанський ярмарок 2016

24-25 вересня 2016 року в Харкові відбувся Великий Слобожанський ярмарок. В ньому  активну участь взяв колектив ЧР БДТ. Керівниками гуртків було створено мальовничий осінній букет, який презентували на урочистому відкритті заходу.

 

Одразу привертали до себе увагу наші дівчата у вигадливих «овочевих» костюмах, що символізували родючість земель Чугуївського району.  

Великий Слобожанський ярмарок - захід, проведенням якого Харківська обласна державна адміністрація продовжує славні історичні традиції Харківщини, як торгового центру Слобожанщини.

Традиція проведення ярмарку на Слобожанщині заснована у другій половині XVII століття, відразу після заселення міста Харкова, проведенням за ініціативою козацьких отаманів і з дозволу царя, щорічного, як в ті давні часи називали, ярмаркового з'їзду.

Цього року організатори Сорочинського ярмарку привезли до Харкова кращі фольклорні колективи та майстрів народної творчості (за напрямками – гончарне мистецтво, кераміка, петриківський розпис і багато іншого). Гостям було представлено безліч товарів та смаколиків: борошно, масло, молоко та молочні продукти, яйця, крупи та макаронні вироби, цукор, овочі, яблука й кавуни.

Щодо культурної програми, всі мали змогу ознайомитися з традиціями, колоритом, культурним надбанням районів і міст області, а також взяти участь у різних розвагах і подивитися 2-денний концерт кращих харківських виконавців та фольклорних колективів регіону на головній сцені ярмарку.

 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 582 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar