Головна » 2018 » Березень » 22 » Чи знаєте ви ліси? - перевірте себе (тест)
10:08
Чи знаєте ви ліси? - перевірте себе (тест)

Всесвітній день лісів святкується 21 березня у день весняного рівнодення у Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя та нових починань. Темою 2018 року Спільне партнерство по лісах обрало "Ліси для сталого життя міст". 

В цей день керівники гуртка ЧР БДТ планують проведення бесід, інтерактивних занять та екскурсій до лісів Чугуївського району. На таких заняттях діти дізнаються про важливий внесок місцевих лісів та лісових господарств у життя суспільства; обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу; дізнаються про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без завдання шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь. Цього року погода ще зимна, тож висадку молодих саджанців в рамках гурткової роботи будуть проводити, коли  земля достатньо прогріється, а весна дійсно вступить у свої права. 

Мета цього року - зробити міста зеленим,здоровим та щасливим місцем для життя для сучасного та насупних поколінь. Цьому активно сприяють основні мешканці лісів - дерева. Ці рослини здатні знижувати температуру повітря на 2-8 градусів. Міські ліси видаляють з повітря шкідливі речовини та поглинають вуглець, допомагаючи боротися зі змінами клімату.  

Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісівництва, яка одразу ж була підтримана Організацією ООН з питань продовольства і сільського господарства. Європейська конфедерація сільського господарства зазначила, що Всесвітній день лісівництва потрібно використовувати для розповсюдження інформації щодо всіх аспектів багатства лісу, представлених з трьох точок зору: виробництво, захист, і відновлення.

Всесвітній день лісів пов'язаний з діяльністю щодо посадки лісів та висвітлення важливості збільшення кількості зелених насаджень. Цей день відзначається урядами та міжнародними організаціями для визначення плану збереження лісів. Відео про захід - тут

А на цій сторінці ви можете пройти тест "Що я знаю про ліси та міста?". Дізнайтеся хто ви: вільна ділянка, балконний сад, громадський парк, міський природній заповідник або міський ліс.

Переглядів: 313 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar