Головна » 2017 » Вересень » 19 » Захистимо озоновий шар!
13:46
Захистимо озоновий шар!

 16 вересня небайдужі до навколишнього середовища в різних країнах світу відмічають Міжнародний день захисту озонового шару.

Цей день, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, відзначається з 1995 року в пам’ять про підписання Монреальського протоколу щодо необхідності збереження озонового шару, який фільтрує сонячне проміння і попереджує шкідливий вплив ультрафіолету на поверхню Землі, тим самим зберігаючи життя на планеті.

Втрата озонового шару стратосфери, який захищає усе живе на землі від згубної дії ультрафіолетового випромінювання сонця, вважається однією з головних глобальних екологічних проблем, з якими світова спільнота ввійшла у нове тисячоліття.

Подолання цієї проблеми можливе лише завдяки скоординованим діям усіх націй та верств суспільства на глобальному рівні. Усвідомлюючи це, уряди практично усіх країн світу приєдналися до Монреальського протоколу і, тим самим, взяли на себе зобов’язання із досягнення головної мети – згортання виробництва та використання озоноруйнівних речовин у різних секторах промисловості.

Це питання також актуальне для України, озоновий шар над нами постраждав під час аварії на Чорнобильській АЕС. А в Чугуївському районі не перший рів ведуться перемовини щодо створення підприємства, яке б займалося переробкою сміття. Нехай воно ще не існує, але ми можемо використовувати менше пластику, для покупок носити паперові та полотняні пакети, призначені для багаторазового вжитку; сортувати сміття (в місцях, де є для цього можливість),; використовувати більше натуральних чистячи та косметичних засобів.

Переглядів: 350 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar