Головна » 2019 » Лютий » 4 » Всесвітній день охорони водно-болотних угідь
17:06
Всесвітній день охорони водно-болотних угідь

2 лютого вихованці Чугуївського районного Будинку дитячої творчості відзначають Всесвітній день охорони водно-болотних угідь. В цей час керівники гуртка планують проведення тематичних занять, присвячених попередженню забруднення водойм Чугуївського району. Хоча зараз зима, ставки, річки та плавні можуть забруднюватися. Це трапляється, оскільки льодовий покров перетворює водойми на пішохідні зони (в деяких місцинах таким чином значно скорочується відстань між населеними пунктами). Тож як і справжні дороги та стежки на узбіччях, нерідко перехожі залишають сміття на льоду, яке навесні потрапляє до водойм.

Діти дізнаються про правила безпеки на льоду, а також вивчають способи збереження фіто та біоценозів водно-болотних угідь. 

Історія свята

1971 р. в м. Рамсар (Іран) за сприяння ЮНЕСКО була підписана Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів. Набрала чинності 21 грудня 1975 р. Україна приєдналась до Конвенції у жовтні 1996 р.

Рамсарська конвенція є першою глобальною угодою з охорони та збереження природних ресурсів. Її назва відображає початкову мету угоди зберегти водно-болотні угіддя, як середовище для водоплавних птахів. Поступово мету Конвенції було розширено і зараз вона охоплює всі аспекти збереження та збалансованого використання водно-болотних екосистем, цінних для збереження біологічного різноманіття та забезпечення існування людини.

Мета конвенції – припинити втрати водно-болотних угідь та зберігати існуючі. Завданням конвенції є привернути увагу до проблем водно-болотних угідь та раціонального використання ресурсів.

Конвенцію підписали 156 країн – Договірних сторін Конвенції.

Переглядів: 233 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar