Головна » 2017 » Грудень » 13 » Всеукраїнський тиждень права
16:27
Всеукраїнський тиждень права

З 4 по 9 грудня 2017 року гурткові заняття в Чугуївському районному Будинку дитячої творчості проходили за спільною темою Всеукраїнського тижня права. У межах Тижня права Кабінет Міністрів України розробив план заходів, які планувалося провести у навчальних закладах. До них відносяться: Всеукраїнський урок «Права людини» і тематичні заходи – лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри та змагання. Колектив ЧР БДТ запланував провести розвиваючі бесіди для молодших школярів та підготувати цікаві питання для дискусій з учнями середніх та старших класів. Сьогодні як ніколи актуальні лекції з питань захисту та реалізації прав людини. Щодо дітей, то вони також мають знати, до кого звернутися в разі фізичного або психологічного насильства з боку дорослих або однолітків, як захистити себе в разі прессінгу в школі, знущань чи навіть сексуальних домагань - всі ці загрози стають все більш поширеними в учбових закладах. 

Нагадали дітям про те, що й вони несуть відповідальність за свої вчинки та закликали з повагою ставитися одне до одного, не вирішувати конфлікти помстою, а звертатися за допомогою до вчителів або дорослих, які допоможуть вирішити проблему мирним шляхом або на правовому рівні, якщо одна зі сторін відмовляється припинити небезпечну для оточуючих поведінку. 

Зазначимо, відповідно до Указу Президента України Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Переглядів: 422 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar