Головна » 2018 » Квітень » 24 » Продовжується акція "Первоцвіти"
13:46
Продовжується акція "Первоцвіти"

Керівники гуртка ЧР БДТ разом зі своїми вихованцями продовжують акцію зі збереження первоцвітів. З дітьми проводяться інтерактивні заняття в рамках гурткової роботи еколого-натуралістичного напрямку. Заплановані лекції, бесіди та дискусії покликані привернути увагу учнів до проблеми винищення первоцвітів, занесених  до Червоної книги, та виховати свідомих громадян, які стануть на захист природи рідного краю. Діти дізнаються, як зривання квітів позначається на цибулинах та на появі насіння. Відсутність насіннєвого розмноження призводить до винищення цілих популяцій. 

Хоч у деяких місцях нашого краю первоцвіти є досить поширеними, та загалом вони є рідкісними. Більшість з них занесені до Червоної книги, а саме: підсніжник звичайний, шафран Гейфелів (крокус), цибуля ведмежа (черемша) та багато інших. Ці рослини підлягають суворій охороні. Згідно Положення про Червону книгу України їх не можна зривати.

За зривання червонокнижної квітки в Україні тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

Переглядів: 322 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar