Головна » 2019 » Січень » 18 » Підсумки "Птах року - 2018"
11:12
Підсумки "Птах року - 2018"

 Згідно з наказом м. Київ «27» грудня 2018 р. № 103 щодо підсумків проведення Всеукраїнської природоохоронно-пропагандистської акції «Припутень — птах року 2018» в список переможців потрапила вихованка Чугуївського районного Будинку дитячої творчості Істоміна Єлизавета (учениця 7 класу), яка отримала в номінації "Кращий літературний твір" за 2 казки про припутня 87 та 75 балів відповідно, що відповідає ІІ та ІІІ місцям. Вітаємо нашу вихованку та бажаємо їй подальших успіхів!

Щорічно акція проводиться з метою привернення уваги учнівської молоді до проблем охорони птахів та їхніх природних біотопів, залучення учнів до активної природоохоронної роботи. Ініціаторами заходу є Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді та Українське товариство охорони птахів. В акцію «Припутень — птах року 2018» активно включилися заклади позашкільної та загальної середньої освіти заклади Вінницької, Волинської, Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва. У рамках акції в навчальних закладах було сплановано та проведено низку заходів, зокрема: вивчення біології припутня шляхом організації експедицій (екскурсій), виступи агітбригад, різноманітні конкурси, тематичні заняття, бесіди. У ході акції учні також вивчили біологічні особливості різних видів птахів України, які потребують охорони. Проведено моніторинг чисельності припутня, досліджено вплив господарської діяльності людини на чисельність цього виду та можливості вигодівлі його в штучних умовах. Крім того, було проведено масштабну природоохоронно-просвітницьку роботу. Представлені матеріали свідчать про безпосередню участь школярів у вирішенні низки природоохоронних проблем у ході еколого-натуралістичної дослідницької роботи. Загалом, в оргкомітет природоохоронно-пропагандистської акції «Припутень – птах року 2018» надійшло близько 500 проектів.

Адміністрація та педагогічний колектив Національного еколого-натуралістичного центру Міністерства освіти і науки України, Українське товариство охорони птахів висловлюють щиру подяку керівникам департаментів освіти і науки обласних, районних і міських державних адміністрацій, керівникам і педагогічним працівникам закладів позашкільної та загальної середньої освіти за підготовку учнівської молоді, організацію та проведення Всеукраїнської акції «Птах року 2018».

Переглядів: 528 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar