Головна » 2017 » Грудень » 4 » Міжнародний День людей з інвалідністю
16:07
Міжнародний День людей з інвалідністю

 Ставлення до людей з обмеженими можливостями формувалося протягом століть. Воно не завжди було сприятливим або позитивним. Але поступово розуміння та повага до цієї категорії населення зростала, суспільство розуміло, що виховувати співчуття до оточуючих необхідно з дитинства. Дорослі спроможні задати емоційну атмосферу в дитячому колективі, попередити непорозуміння, образи або знущання над дітьми-інвалідами. Вчасно проведені бесіди та дискусії дозволяють відкрито та водночас тактовно обговорити способи взаємодії з дітьми з обмеженими можливостями, визначити існуючі проблеми та способи їхнього розв'язання. Саме така мета стоїть перед колективом нашого Будинку, який в рамках гурткової роботи проводять роз'яснювальні бесіди та тренінги. Позашкільний навчальний заклад в цьому випадку має перевагу перед загальноосвітніми НЗ, адже саме прикладна праця зближує дітей, дає їм можливість допомагати один одному та поважати тих, хто відрізняється за здоров'ям.

За даними проекту DilovaMova.com, на своїй 47-й сесії у 1992-му році Генеральна Асамблея ООН в спеціальній резолюції № A/RES/47/3 проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу - 3-тє грудня стало датою Міжнародного дня людей з інвалідністю. Цілі цього Дня були виражені окремою резолюцією № A/RES/47/88, прийнятої на тій же сесії. Заходи, до яких в цей День закликає всі країни ця шановна міжнародна організація, повинні бути спрямовані на інтеграцію людей з інвалідністю у життя нашого суспільства. Це не складно. Це не варто відкладати. Від цього залежить наша цивілізованість.

У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідність людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Переглядів: 379 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar