Головна » 2017 » Липень » 28 » Культурно-мистецький фестиваль
06:37
Культурно-мистецький фестиваль

 22 липня 2017 року в селищі міського типу Коломак відбувся культурно-мистецький фестиваль «Гетьманська слава», який був присвячений до 330 річчя обрання Івана Мазепи Гетьманом України. Цей значний захід відвідали працівники ЧР БДТ: методист Будинку Смирнова Алла Анатоліївна та керівник гуртків Путівська Інна Миколаївна. Свято привабило безліч охочих долучитися до розвитку традиційних ремесел в сучасній культурі України.

Цього дня близько 12:00 у селищі розпочався культурно-мистецький фестиваль «Гетьманська слава», в якому взяли участь народні хорові колективи та виконавці з усієї області.

Протягом всього дня в Коломаці працювала виставка-ярмарка майстрів народного мистецтва України, ігрові розважальні майданчики для дітей, екопарк.

О 15:00 у центрі селища відбулося відкриття й освячення пам'ятника гетьману Мазепі (скульптор С. А. Гурбанов), а також офіційні урочистості.

З 16:30 до 18:00 відбулася театралізована кінно-спортивна вистава козацького театру «ХОРТИЦЯ».

З 18:00 до 20:00 — вистава театру реконструкції «Сталеве князівство», показові виступи вихованців кінно-спортивної школи державної зооветакадемії, нагородження переможців конкурсу «Козацький курінь» і т.п.

О 21:00 на місцевому стадіоні розпочалася прем'єра опери «Мазепа» в постановці Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка.

Переглядів: 361 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar