Головна » 2017 » Березень » 27 » Кроковеє коло 2017
19:51
Кроковеє коло 2017

26 березня 2017 року з виставки робіт в традиціях художніх ремесел та конкурсної програми розпочався XVI відкритий фестиваль традиційної народної культури "Кроковеє коло" для дітей та молоді.

Вихованці Чугуївського районного Будинку дитячої участі взяли участь у фестивалі за двома номінаціями: бісероплетіння, де свої вміння та роботи презентували вихованці керівників гуртків Смирнової Алли Анатоліївни та Путівської Інни Миколаївни, а також вишивка - керівник Бичко Юлія Вікторівна. Дякуємо учням за докладені зусилля та працелюбність! Чекаємо на результати та бажаємо розвивати свої таланти надалі! 

Фестиваль “Кроковеє коло” – унікальний для регіону і широко знаний за його межами щорічний проект, націлений на вивчення, збереження та відновлення в дитячому та молодіжному середовищі пісенно-обрядових традицій і народних художніх ремесел, а також активізацію науково-дослідницької роботи в цих напрямках. З 2000 року у фестивальних заходах взяли участь понад 5 тисяч школярів і студентів віком від 7 до 20 років. Програма фестивалю традиційно включає дитячу науково-практичну конференцію, змагання юних майстрів в 11 видах традиційних художніх ремесел, конкурси фольклорно-етнографічних дійств, автентичного сольного та гуртового співу, а також заключні гала-концерт переможців і виставку майстрів-учасників.

Для участі у заходах фестивалю запрошуються учасники народознавчих, фольклорних, дослідницько-виконавських, вокальних гуртів, гуртків народних художніх ремесел клубних закладів,  загальноосвітніх шкіл, шкіл  естетичного виховання, будинків дитячої та юнацької творчості Харківської області та м. Харкова.

Переглядів: 421 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar