Головна » 2018 » Березень » 25 » Година землі
20:12
Година землі

Цієї суботи ввечері в багатьох країнах світу пройшла акція Година Землі. Започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, вона об'єднала 2,2 мільйона домівок та організацій, які вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів людей. Всесвітньо відомі пам’ятки в Сан-Франциско, Римі та на Таймз-Сквер на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними.
В цей день керівники гуртка ЧР БДТ планують проведення тематичних занять, присвячених збереженню електроенергії. На них діти дізнаються про традиційні українські розваги, які проводилися вечорами при світлі свічок та отримали назву "Вечорниці". Пишуть власний план заходів "Тиждень без гаджетів". Виявляється, за підтримки дорослих діти можуть цікаво та активно проводити час і навіть не перейматися про сповіщення в соціальних мережах. А суботній вечір захопливо проводити в компанії близьких друзів за гарячим какао, кнедликами та розповідями власного виготовлення. 

Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”).

Україна приєдналася до всесвітньої кампанії вперше у 2009 році, тоді до Години Землі долучилися 16 міст та містечок. Незважаючи на те, що про свою участь заявили всього 16 міст, люди та організації у інших населених пунктах України теж вимкнули світло на одну годину, тим самим підтримуючи Годину Землі.

У 2017 році вже більше 60 міст нашої країни приєдналися до світової спільноти, вимкнувши світло на відомих спорудах та закликавши жителів до активних дій за майбутнє Планети.

У багатьох містах країни пройшли святкові акустичні концерти з виступами місцевих музичних колективів, файер шоу, перегляди фільмів на екологічну тематику, екоярмарки, велопробіги та багато іншого. Незабутні події на Годину Землі проходять в теплій атмосфері, зігріті серцями та десятками свічок, що приносять з собою гості та організатори подій. Після згасання світла зі свічок викладаються символічні фігури кампанії – цифра „60”, Земна куля, велосипед та інші.

Переглядів: 343 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar