Головна » 2016 » Грудень » 8 » День Збройних сил України
10:40
День Збройних сил України

Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року. Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня.

Відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественною літургією. У війську проходять урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт. Ввечері програма свята завершується святковим феєрверком у містах-героях та містах розташування керівних центрів українського війська.

За традицією, кожен рік президент України вітає всіх службовців української армії, відзначаючи значну роль цих людей у підтримці Україною свого незалежного статусу.

Щороку, починаючи з 2009 року до Дня Збройних сил України присуджуються дві премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва в розмірі 10 тис. гривень.

В рамках цього свята на базі Чугуївської районної державної адміністрації була організована виставка, в якій взяли участь керівники гуртків та вихованці ЧР БДТ. Ними були презентовані тематичні вироби з паперу, художня вишивка української символіки, жовто-блакитні браслети та сувеніри. Продовжилася акція «Стань поруч», яка проходить на добровільних засадах за підтримки волонтерського руху України.  

Переглядів: 393 | Додав: БДТ | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
avatar