Головна » 2017 » Вересень » 4 » День Незалежності України 2017 р.
10:27
День Незалежності України 2017 р.

 В селах та селищах району з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України пройшли урочистості, концерти та інші заходи за участю керівництва райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та громадськості. Державний Прапор України майорів на всіх державних установах, а також на  інших будівлях і спорудах.

ЧР БДТ щорічно активно сприяє відродженню давніх українських традицій, проводячи майстер-класи та виставки робіт своїх вихованців, на яких презентуються ляльки-мотанки, вишиті рушники, картини та іграшки, українські сувеніри та прикраси з бісеру. Керівники гуртків Будинку навчають дтей з повагою ставитися до державної символіки, української культури та вікових цінностей.

Святкування Дня незалежності в Чугуївському районі

В райдержадміністрації було організовано виставки документів, що охоплюють 1991-1996 роки та висвітлюють проголошення незалежності України, затвердження Державного прапору України, відзначення першої річниці незалежності; та аутентичного українського одягу і оберегів української родини – вишитих рушників, ляльок-мотанок тощо.

Районне свято відбулося в Новопокровці 23 серпня. Голова райдержадміністрації М. Шошин разом з керівниками органів місцевого самоврядування Чугуївщини започаткував традицію з нагоди Дня Державного прапора та Дня незалежності України висаджувати калину як символ Батьківщини та любові до неї. Голова райдержадміністрації у своєму виступі підкреслив, що ми йдемо вперед,  незважаючи ні на що. «Завдяки ініціативам Президента та керівника області Харківщина щодня демонструє успіхи в реформуванні усіх сфер життєдіяльності суспільства. Початок масштабних перетворень ми бачимо і в нашому районі:  почали ремонтуватися дороги, школи, лікарні». За традицією на святі нагородили кращих працівників Чугуївщини. Серед відзначених – військовослужбовці та учасники АТО, працівники сільського господарства та промисловості, житлово-комунальної сфери, медицини, освіти і культури, органів місцевого самоврядування та ін. Після урочистої частини відбувся концерт за участю творчих колективів районного будинку культури. На площі в Новопокровці пройшла й значна розважальна програма.

Цього ж дня на стадіоні в селищі Есхар відбувся 8-й традиційний спортивно-масовий турнір «Богатир Чугуївщини-2017». Урочисте відкриття змагань розпочалося з внесення Державного Прапора України військовослужбовцями 92-ї окремої механізованої бригади. Привітав учасників змагань і побажав їм успіхів та спортивних досягнень перший заступник голови райдержадміністрації О. Суворов. Багатоборство складалося з п’яти видів та шести номінацій, а для глядачів було проведено окремий конкурс «Козацький гопак». Вкотре у багатоборстві переміг В. Лисяк з селища Кочеток. Переможців нагороджено грамотами, медалями, кубками та цінними подарунками.

За сприяння відділу культури і туризму райдержадміністрації з нагоди найголовніших державних свят перед військовослужбовцями 92-ї окремої механізованої бригади виступив народний  фольклорно-етнографічний ансамбль «Малинова криниця» на чолі із заслуженим працівником культури О. Янковою. 

24 серпня в сел. Есхар відбувся фінал розіграшу кубка району з футболу.

Протягом 21-27 серпня у бібліотеках районної централізованої бібліотечної системи пройшов цикл заходів до Дня незалежності України під назвою «Україно, ти – моя молитва!». В межах циклу в бібліотеках діяла  книжкова виставка «Перлини України», біля якої проводилися тематичні бесіди про цікаве у нашій країні. У центральній районній бібліотеці (Есхар) для відвідувачів відбулася патріотична бесіда за круглим столом «Незалежна Україна: віхи історії. Чугуївщина в історії незалежності держави» за участю краєзнавців району.

В комп’ютеризованих бібліотеках-філіях 22 серпня шляхом скап-спілкування члени Чугуївської правозахисної групи провели правову годину «Я – громадянин! Я маю право!».В цих бібліотеках протягом тижня відбувся також перегляд актуальних соціальних документальних фільмів з підбірки «Docudays UA».

 

Переглядів: 388 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar