Головна » 2016 » Жовтень » 5 » 6 жовтня – Всесвітній день охорони місць існування
08:06
6 жовтня – Всесвітній день охорони місць існування

День охорони місць існування відзначають у всьому світі. Це свято було затверджене в 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори і фауни, і природних місць існування в Європі.

Людина своєю діяльністю вже давно впливає на природу, змінюючи її. З кожним роком в світі все більше територій переходять в розряд сільгоспугідь, пасовищ, піддаються змінам у зв'язку із зростанням міст, видобутком корисних копалин, будівництвом заводів і інших об'єктів народного господарства.

Людина навчилася дуже багато чого: вирвалася в космос, долетіла до Місяця, але вона не зможе знову створити тура або стеллерову корову. Все, що зникає в тваринному світі, – зникає назавжди.

Переоцінити цю проблему складно. Людина за історію своєї цивілізації знищила близько 2-х мільярдів гектарів землі, які нині стали пустелею.

Статистика: щогодини з лиця Землі зникають безповоротно 3 види тварин. Щодня з лиця Землі зникають безповоротно більше 70 видів фауни та флори. За 25 останніх років, біологічне різноманіття Землі скоротилося більш ніж на третину.

Переглядів: 383 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar