Головна » 2017 » Листопад » 6 » 6 листопада - Захист природи під час військових конфліктів
11:45
6 листопада - Захист природи під час військових конфліктів

 У 2001 р. Генеральна Асамблея ООН оголосила 6 листопада кожного року Міжнародним днем попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни та військових конфліктів (резолюція 56/4). Генеральна Асамблея послалась також на Декларацію тисячоліття ООН, в якій підкреслено необхідність вживати заходи з охорони спільного навколишнього середовища.

Цього дня керівники гуртків ЧР БДТ планують проведення зі своїми вихованцями, учнями та слухачами бесід та дискусій, присвячених попередженню експлуатації навколишнього середовища під час військових конфліктів. Для перемоги над супротивником зазвичай засипаються колодязі, спалюються посіви, вирубуються ліси, знищується худоба та пасовища. Дійсно, шкода, яка спричиняється в цей час природі, є дуже довготривалою та навіть по закінченні війни відчувається на стані екосистем і природних ресурсів і часто виходить за межі національних територій та період життя одного покоління.

Під час озброєного конфлікту на Сході України окрім численних людських трагедій занепокоєння також викликає стан навколишнього середовища. Коли ведуться військові дії – це загибель для всього, що знаходиться поруч. Так в серпні, вересні цього року через обстріли населених пунктів та постів виникали займання сухої трави та іншої рослинності, що призводило до пожеж, подекуди вигорали оселі та цілі вулиці.

Переглядів: 384 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar