Головна » 2018 » Березень » 6 » 3 березня – День дикої природи
09:52
3 березня – День дикої природи

3 березня відзначають Всесвітній день дикої природи. Ця дата дає можливість звернути увагу на різноманіття і красу дикої фауни і флори. Тема заходу 2018 року – "Великі котячі: хижаки під загрозою". Це леви, тигри, леопарди, ягуари, гепарди, снігові барси, пуми, димчасті леопарди та інші. Їх популяції скорочуються загрозливими темпами у зв'язку з втратою середовища проживання, конфліктами з людьми, браконьєрством і незаконною торгівлею. Наприклад, за останні 100 років популяція тигрів скоротилася на 95 відсотків, а популяція африканських левів – на 40 відсотків всього за 20 років.

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН постановила проголосити (резолюція A/RES/68/205) 3 березня Всесвітнім днем дикої природи (World Wildlife Day). 

Участь у Конвенції 1973 року не була обов'язковою, але країни, які її підписали, зобов'язані виконувати умови, прописані в даному документі. Слід зазначити, що учасниками Конвенції є 180 країн, у тому числі й Україна (14 травня 1999 року).

Зараз приблизно 6000 видів тварин і 30 000 видів рослин перебувають під охороною CITES проти надмірної їх експлуатації в результаті міжнародної торгівлі.

Відзначення цього дня сприяє приверненню уваги міжнародної спільноти до надзвичайної цінності дикої природи та її екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного значення для забезпечення сталого розвитку та добробуту людини. Цей день покликаний нагадати нам про нагальну потребу посилити боротьбу зі злочинами проти дикої природи, які мають широкомасштабні економічні, екологічні та соціальні наслідки.

Шановні друзі! Давайте не будемо байдужими до світу дикої природу!

Переглядів: 335 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar