Головна » 2018 » Лютий » 20 » 19 лютого – Міжнародний день захисту морських ссавців
11:52
19 лютого – Міжнародний день захисту морських ссавців

19 лютого вважається днем захисту не лише китів, але і всіх морських ссавців та різних інших живих істот, що мешкають в морях і океанах нашої планети. День був заснований в 1986 році, коли набрав сили мораторій на китовий промисел, введений Міжнародною китовою комісією (МКК) (International Whaling Commission, IWC).

Керівники гуртків еколого-натуралістичного напрямку з нагоди свята планують проведення зі своїми вихованцями майстер-класів з виготовлення морських ссавців з природних матеріалів та паперу, а також проведення бесід та лекцій на тему "Захист морських ссавців - справа кожної людини". Адже саме від ставлення кожного до навколишнього світу залежить екологія та стан всесвітнього океану. На сьогодні діє мораторій на китовий промисел, завдяки чому в усьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м'ясом заборонені. В даний час промисел китів дозволений виключно для задоволення потреб корінного населення (так званий, аборигенний) та вилучення китів у наукових цілях за спеціальними дозволами урядів-членів МКК.

Кого охороняють

Група морських ссавців налічує близько 128 видів тварин, які постійно або тимчасово мешкають у морській воді, або залежать від неї для отримання їжі.

До морських ссавців відносять декілька категорій тварин — це китоподібні (кити, дельфіни, морські свині); ламантини і дюгоні; тюлені і моржі; американська видра і калан; а також білий ведмідь

Хоча морські ссавці дуже відомі, багато популяцій знаходяться під загрозою зникнення через історію комерційного полювання на них заради жиру, м'яса, кістки і хутра і шкіри. Більшість видів зараз знаходяться під охороною.

Переглядів: 353 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar