Головна » 2018 » Травень » 17 » Всесвітній день захисту клімату
08:43
Всесвітній день захисту клімату

15 травня міжнародна спільнота звертає увагу до проблем змін клімату. Глобальна проблема незворотніх кліматичних змін має декілька основних причин: підвищення концентрації парникових газів в атмосфері, накопичення озону та забруднення водних ресурсів.

Аби розкрити процеси, що впливають на кліматичні умови в різних куточках світу, цього дня керівники гуртка ЧР БДТ планують інтерактивні заняття "Глобальне потепління", "Природні катаклізми", "Антропогенні зміни клімату", "Кліматичні умови та наше майбутнє", "Організація 350.org". Остання тема присвячена організації, названій за дослідженнями вченого NASA Джеймса Хансена. Він дослідив, що 350 ppm - максимально допустима концентрація оксиду вуглецю в атмосфері. Вище цієї відмітки неминучі катастрофічні зміни клімату. На разі концентрація становить 392,04 ppm.

Щодо взаємодії країн у протидії глобальним змінам клімату генсек ООН Пан Гі Мун зазначив: «Кожен має бути готовий до того, щоб піти на компроміс, в ім'я поваги і до інших, в ім'я порозуміння».

Груднева конференція 2007 року стала кульмінаційним моментом, завершальним історичним дванадцятимісячним періодом переговорів з проблеми зміни клімату.

Було підписано міжнародне комюніке (офіційне урядове повідомлення про наслідки дипломатичних переговорів), що закликає світових лідерів розробити політику та вжити заходів, що дозволяють торгово-промисловому сектору знизити емісію вуглекислого газу, і пом'якшити кліматичні зміни.

Збереження клімату Землі залежить і від кожного жителя планети. Внести свою лепту не так вже й складно. Для цього можна, наприклад, рідше користуватися автомобілем, використовувати у своїй квартирі енергозберігаючі джерела освітлення, брати участь у посадках дерев і захищати зелені насадження. Здавалося б, дрібниці ... Але ці «дрібниці», помножені на населення планети, набувають величезного значення.

Переглядів: 343 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar