Головна » 2018 » Березень » 22 » Всесвітній день водних ресурсів (World Water Day)
12:20
Всесвітній день водних ресурсів (World Water Day)

22 березня починаючи з 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день води. Організація по захисту довкілля звертається до всіх держав, що існують на планеті, із закликом приділяти більше уваги захисту водних ресурсів планети і проводити конкретні дії на національних рівнях.   Цього дня керівники гуртків планують проведення просвітніх занять, розробку з дітьми агітаційної інформації щодо необхідності економного використання води для розповсюдження в учбових закладах району, проведення виставок "Бережемо воду - бережемо життя!". Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

У червні 1999 р. в Лондоні на ІІІ Конференції міністри екології і охорони здоров'я 35 європейських країн, у тому числі й України, підписали Протокол по проблемах води і здоров'я, зобов'язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов'язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій.

Щороку, 22 березня ООН призначає конкретний підрозділ власної організації, який контролюватиме дотримання правил проведення Всесвітнього дня води. Щорічно цього дня піднімається нова проблема, пов'язана із забрудненням водних ресурсів на планеті і звучить заклик до її рішення. Гасло цього року "Природа і вода".

Переглядів: 318 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar