Головна » 2018 » Серпень » 31 » Серпнева педагогічна нарада
11:59
Серпнева педагогічна нарада

 31 серпня 2018 року на базі Чугуївського районного Будинку дитячої творчості відбулася серпнева педагогічна нарада. Темою наради стали "Основні орієнтири нового навчального року у формуванні різнобічно розвиненої особистості". 

Зі словами привітання з новим навчальним роком до присутніх звернулася директор закладу Ламінська Наталія Олександрівна. Секретар педради Смирнова Алла Анатоліївна ознайомила колектив з порядком денним та питаннями, винесеними на обговорення. 

З першою доповіддю виступила керівник гуртка ЧР БДТ Путівська Інна Миколаївна, яка висвітлила питання організації літнього відпочинку, підбила підсумки роботи в пришкільних таборах, серію майстер-класів в оздоровчому таборі "Орлятко", співпрацю закладу з освітніми та культурними установами (виїзди до дендропарку, до ботанічного саду, екскурсія садибами Харківщини). Проаналізований попит вихованців різноманітних закладів щодо спрямування гуртків (еколого-натуралістичне або художньо-естетичне). Внесена пропозиція щодо розширення екологічної стежки - доповнення науково-дослідницьких ділянок новими тематичними станціями. 

З наступним пунктом присутніх ознайомила методист ЧР БДТ Смирнова Алла Анатоліївна. Вона висвітлила питання організації освітньої роботи в закладі позашкільної освіти у 2018/2019 н. р. Відбулася дискусія щодо змін, які відбулися в навчальних програмах гуртків згідно з листом МОН України, особливо стосовно роботи гуртків еколого-натуралістичного напрямку. Винесено питання на голосування щодо використання в роботі закладу програми гуртка "Народні ремесла України". Рішення прийнято одноголосно. 

3-й пункт презентувала директор закладу Ламінська Н. О. Він був присвячений обговоренню та затвердженню плану роботи ЗПО на 2018/2019 н. р. Висвітлений план заходів на І семестр, з акцентуванням на конкретних виставках та конкурсах районного, обласного та Всеукраїнського рівнів. 

Висвітлені питання розподілення навантаження серед керівників гуртка та питання наповнюваності гуртків учнівською молоддю. 

Щодо наповнюваності гуртків та нормативно-правової бази роботи закладів позашкільної освіти виступила методист методичного кабінету відділу освіти Чугуївської РДА Крицина Лариса Іванівна. Вона представила ретроспективу змін в освітньому процесі Чугуївського району. Звернула увагу на актуальність співпраці ЧР БДТ з закладами загальної освіти в рамках літнього відпочинку. Лариса Іванівна дала позитивну оцінку масовим заходам, які проводяться на базі Чугуївського районного Будинку дитячої творчості, та запевнила у незмінній підтримці відділу освіти нових починань закладу. 

З перспективним планом атестації і проходження курсової перепідготовки виступила Смирнова А. А. Наприкінці наради відбулося обговорення районного еколого-натуралістичного свята "У Юннатії кордонів немає" та фестивалю "Весілля в Малинівці".

Завершив захід майстер-клас, проведений керівником гуртка Степашкіною Валентиною Володимирівною. В рамках заняття педагоги опанували виріб "Казкова птаха" в техніці паперопластики. 

Переглядів: 401 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar