Головна » 2018 » Травень » 17 » Семінар-практикум для директорів ЗПО
11:19
Семінар-практикум для директорів ЗПО

15 травня 2018 року директор Чугуївського районного Будинку дитячої творчості Ламінська Наталія Олександрівна взяла активну участь в обласному семінарі-практикумі для директорів позашкільних навчальних закладів. Темою заходу був обраний "Заклад позашкільної освіти як центр соціальної адаптації дітей". Семінар відбувся на базі Куп'янського центру дитячої та юнацької творості за ініцітавою КЗ "Харківська обласна станція юних туристів".  

Сучасні психологічні дослідження стверджують, що соціальні, економічні та політичні зміни, що відбувалисяв Україні останні два десятиліття, негативно впливають на сімейний мікроклімат та емоційний стан дітей. Саме в рамках гурткової роботи моливо здійснювати психологічну підтримку вихованців, невимушена атмосфера та творча діяльность спонукають дитину відкрито ділитися власними почуттями, радостями та тривогами. Керівники гуртка можуть тактовно вислухати учня, підтримати порадою, надати практичну допомогу або звернутися до відповідних установ, якщо справа йде про фізичне або емоційне насильство щодо дитини. Інколи вихованець не розповідає про проблему відкрито, але за його малюнками та іншими творчими роботами можна ідентифікувати погіршення емоційного стану дитини. 

Колектив ЧР БДТ докладає багато зусиль у створенні умов для забезпечення максимально можливого рівня фізичного та психічного здоров’я, доступу до отримання якісної освіти, надання можливості повністю реалізувати свій потенціал, розвивати почуття самоідентичності, навички міжособистісного спілкування і впевненості у різних ситуаціях суспільної взаємодії у дітей соціально незахищених категорій.

В рамках семінару були розглянуті такі питання:

  • основні напрямки діяльності закладів позашкільної освіти щодо організації соціальної адаптації дітей;
  • шляхи впровадження інклюзивної освіти в освітній процес ЗПО;
  • основні підходи до роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби, в умовах ЗПО.  

Семінар розпочався з привітання Байназарової О. О. – заступника начальника управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. З програмою практикуму гостей ознайомив начальник відділу освіти Купянської міської ради Пасічник С. М.

Основна частина була поділена на тематичні івенти. Делегати ознайомилися особливостями соціальної адаптації дітей в Куп’янську, розглянули роль театральних гуртків, заняття молоді спортом та співпрацю закладів освіти як запоруку формування успішної особистості.

Післяобідня програма включала майстер-класи з бісероплетіння, писанкарства та театрального мистецтва. Познайомилися з директором Купянського спеціального НВК Пушкар Наталією Борисівною, яка провела для гостей тематичну екскурсію.

Наприкінці програми делегати ознайомилися з практикою та поділилися своїм досвідом на майстер-класі «Вплив занять спортивним туризмом на розвиток особистості підлітків», що проходив на території яхт-клубу «Оскіл».  

Переглядів: 298 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar