Головна » 2018 » Вересень » 28 » Родинне свято в Юннатії
18:33
Родинне свято в Юннатії

28 вересня 2018 року на базі Чугуївського районного Будинку дитячої творчості відбулося свято з нагоди Дня Усиновлення. Кожного року цей захід припадає на останній день вересня. Наш заклад в рамках освітньої програми постійно вдосконалює роботу з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківської опіки. Ми вже не вперше співпрацюємо з Чугуївським районним Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також зі Службою у справах дітей районної державної адміністрації.

Сьогодні ми гостинно відкрили двері родинам, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. Територія закладу була декорована квітами, оснащена фото-зонами, аркою «Український віночок» та тематичними стендами, які презентували світлини з життя наших маленьких гостей.

На сьогодні на теренах Чугуївського району проживають 27 усиновлених дітей, які виховуються в прийомних родинах та в дитячих будинках сімейного типу. 

Для дітей була підготована розважальна та водночас пізнавальна програма, багато сюрпризів, подарунків, нових відкриттів та цікавинок. На початку свята діти долучилися до мистецтва орігамі – працювали з папером в рамках майстер-класу «Казкова квітка». Квіти, зібрані з фрагментів – різнокольорових сердечок, стали символом любові та взаєморозуміння в родині. Учасники заняття пообіцяли підписати листівки та подарувати їх найріднішим. Одне таке послання з перших, дитячих, рук дісталося Миколі Шошину, що стало приємною несподіванкою. 

На урочистій частині були присутні голова відділу освіти Чугуївської РДА Бєлевцова Тетяна Владиславівна, заступник  голови Чугуївської районної державної адміністрації Волоцкова Валентина Михайлівна, начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Альхімович Олена Анатоліївна, директор Чугуївського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Рябініна Інна Вікторівна. З промовою та словами вдячності до прийомних родин виступив голова Чугуївської районної державної адміністрації Шошин Микола Миколайович.

Ознайомившись з програмою заходу, діти вирушили на майстер-клас «Чарівний шнурочок», де навчалися плетінню з різнобарвних ниток (провели керівники гуртка ЧР БДТ Путівська Інна Миколаївна та Степашкіна Валентина Володимирівна) та на екскурсію науково-дослідницькою ділянкою «Живий куточок», де поринули в світ живої природи, дізналися несподівані факти про шиншил, декоративних кролів, морських свинок та інших чотирилапих.

Не лише діти та їхні батьки, але й організатори свята та почесні гості сповнилися позитивом, теплом, щирими емоціями, свіжими враженнями. Багато сміялися, як діти так і дорослі, на майстер-класах, флешмобі, при спілкуванні з тваринами в живому куточку. Захоплено опановували творчі напрями та знаходили нових товаришів.

Завершилося свято фірмовою стравою ЧР БДТ – ситною та смачною юннатською кашею тільки-но з вогнища. Корисний та дуже ароматний чай приготували з трав, зібраних на науково-дослідницькій ділянці «Лікарські рослини».  

Переглядів: 293 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar