Головна » 2018 » Березень » 27 » Порятунок лелек
14:16
Порятунок лелек

Через потужні березневі снігопади та морози під загрозою опинилисядеякі види перелітних птахів, у тому числі й один з символів України - лелеки. Екологи та зоозахисники розповідають громадянам, як необхідно підгодовувати та піклуватися про пернатих. Рятують лелек працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, допомагають їм учні шкіл, студенти, вихованці гуртків. 

Директор Львівського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович говорить: "Не варто наближатися до птахів ближче, як на десять метрів. Потрібно розчистити ділянку землі і застелити її соломою. Згори насипати корм - відходи риби чи м'яса, однак не використовувати свинину і сало. Лелеки споживають тваринну їжу, проте птахів можна годувати і сумішшю вареної картоплі з необсмаженим насінням соняшника". Найкраще годувати птахів двічі на день: перед світанком та з настанням сутінків. 

На відстані 10-15 м до місця розташування птахів слід очистити невелику ділянку та викласти на підготовлені місця сіно, солому, сухі багаторічні трави, хмиз, дрібні гілки, кукурудзянку тощо. І саме на це місце носити птахам їсти. Годувати лелек фахівці радять живою прісноводною або відігрітою мороженою рибою, гризунами, жабами, або м’ясом. Окрім того, лелеки можуть їсти усе, що їдять домашні свійські птахи: зерно, хліб, варену картоплю та ін. 

Якщо птахи зовсім ослаблені (не реагують на рухи людей), то їх потрібно забрати, відігріти і тимчасово розмістити в хлівах або інших господарських будівлях разом із домашніми тваринами.

Тож при виявленні лелек - звертайтеся до органів місцевого самоврядування та при можливості - підгодуйте пташок. Додаткова інформація - тут

Переглядів: 396 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar