Головна » 2018 » Квітень » 22 » Міжнародний день Землі
15:01
Міжнародний день Землі

День Землі покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища.

22 квітня 1970р. у Нью-Йорку студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували національний День Землі, запропонувавши зазирнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення.

Міжнародним свято було оголошено в 1990 році, в Україні відзначається з 1992 року. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.

День Землі щорічно відзначається в 147 країнах. У багатьох містах України в рамках фестивалю заплановані як заходи «прямої дії» – очищення акваторій малих рік і водойм, прибирання територій, так і проведення ярмарків екологічних продуктів, виставок плакатів екологічної тематики, екологічних конкурсів із призами й подарунками, а також святкових концертів.

У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті й збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім'я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури.

Переглядів: 330 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar