Головна » 2018 » Березень » 20 » Міжнародний день річок (Day of Action for Rivers)
09:36
Міжнародний день річок (Day of Action for Rivers)

14 березня–Всесвітній день дій проти гребель, на захист річок,води і життя (International Day of Actions against Dams, for Rivers, Water and Life). Конференція, проведена в березні 1997 року з ініціативи американської природоохоронної організації, закликала проводити повноцінну перевірку проектів побудови будь-яких споруд на водоймах. Експертизи необхідні для урахування екологічних наслідків будівництва гребель або гідроелектростанцій.  

Крім того, делегати звернули увагу на долі людей, які були змушені змінити місце проживання і життєвий уклад через появу таких промислових об'єктів. Конференція поставила важливе завдання: виробити демократичні методи управління басейнами річок. У своєму зверненні делегати привели такі цифри: за останні 50 років до 60 мільйонів чоловік (це майже все населення Франції) були змушені покинути рідні оселі через будівництво гребель, і майже півмільйона квадратних кілометрів родючих земель і лісів були затоплені. Учасники конференції також закликали оцінити ризик і можливі наслідки прориву великих гребель і те, до яких можливих жертв і руйнувань це може призвести.

Активістам руху проти гребель уже вдалося добитися реальних результатів: у Сполучених Штатах були демонтовані дві шестидесятиметровые греблі, а у Швеції прийнятий закон, який забороняє будувати греблі більше п'ятнадцяти метрів у висоту.

Переглядів: 345 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar