Головна » 2018 » Листопад » 19 » "Ліси для нащадків"
12:19
"Ліси для нащадків"

14 листопада 2018 року ЧР БДТ взяв участь у Всеукраїнській природоохоронній акції "Ліси для нащадків". Свої роботи презентували вихованці гуртків еколого-натуралістичного напрямку Алексеєнко Анастасія (Мосьпанівський НВК): дослідження "Ліс мого краю - збережемо його для нащадків", Бровікова Валерія (Старопокровська ЗОШ І-ІІІ ст.): "Ліс - наше багатство". В рамках гурткової роботи вихованці ЧР БДТ проводили дослідження лісових насаджень поблизу сел Мосьпанове та Стара Покровка. Допомагалиа своїм вихованцям керівник гуртка Степашкіна Валентина Володимирівна, яка в рамках гурткової роботи проводила інтерактивні заняття за темами "Від насіння до шкілки", "Догляд за сіянцями", "Вегетативне розмноження лісових культур сучасними районованими породами", "Агротехнічні заходи з підготовки грунту", включала в програму екскурсії лісовими смугами та об'єктами зеленого будівництва.

Акція школярів та учнівської молоді “Ліси для нащадків” проводиться Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Держкомітетом лісового господарства України.

 Акція “Ліси для нащадків” передбачає в період осінніх та весняних лісокультурних робіт посадки лісу за участю учнівської молоді, членів учнівських лісництв та студентів навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.

Головною метою акції формування творчої працелюбної особистості та екологічної культури учнів.

 Завдання акції:

 - розвиток екологічної свідомості особистості;

 - оволодіння сучасними технологіями вирощування лісових культур, садівного матеріалу;

 - дослідження лісів, лісових смуг, лісопарків та інших об’єктів зеленого будівництва;

 - ознайомлення з сучасними формами господарської діяльності;

 - залучення до дослідницької діяльності з лісництва;

 - об'єднання зусиль лісогосподарських підприємств, наукових і освітніх закладів з метою створення умов для допрофесійної підготовки учнів в галузі лісництва;

 - закладання лісорозсадників, шкілок в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, лісництвах, на присадибних ділянках.

Переглядів: 320 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar