Головна » 2018 » Лютий » 17 » День кота в Європі
18:25
День кота в Європі

Створений з ініціативи італійського журналіста Клауді Ангелетті, який працював в журналі Tuttogatto - World Cat Day, або День кота в Європі, відзначають з 1992 року - 17 лютого. Це не державне, а громадське свято. 

На цей день керівники гуртків планують проведення зісвоїми вихованцями проведення бесід щодо піклування про домашніх улюбленців, знайомство з історією їхнього одомашнення та вплив кішки на світову культуру. Планується проведення майстер-класів з виготовлення сувеніра "Котик" (з тканини та українським розписом).  

Ідея Клаудії знайшла відгук не тільки у активістів та захисників тварин, але сподобалася й більш широкій аудиторії, адже Італія є домом для більш ніж 2,5 мільйона бродячих кішок, з основними ареалами проживання у Римі, Турині, Неаполі та Мілані. На підтримку Дня кота в Італії стали організовуватися численні дискусії, конференції, в тому числі фото виставки, збори коштів, щоб допомогти бродячим котам та кішкам. Потім ідея стала поширюватися і по інших європейських країнах, включаючи Польщу та Україну.

На сьогодні Україна займає 9 місце серед країн з найбільшою кількістю котів на планеті. У нас мешкає більше 7 мільйонів цих чотирилапих. 

Поспішаємо привітати всіх з цим чудовим Днем.

Переглядів: 498 | Додав: БДТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar